Good to know - Cum sa ai pielea fina tot timpul ?

luni, 19 decembrie 2011
                         Buna fetelor ! 

  In acest post 'Good to know' , vreau sa va vorbesc despre un lucru important pentru noi, fetele si anume cum sa avem pielea fina.

  Nu e dificil sa obtinem o piele sanatoasa, de invdiat daca respectam anumite lucruri despre care va voi vorbi astazi si sa tinem cont de ele mereu, fara a tine seama de anotimp. 

  Stiti ca de obicei iarna si in anotimpurile reci obisnuim sa nu mai dam o asa mare atentie pielii noastre deoarece o acoperim tot timpul. Lucru foarte gresit, de altfel, pentru ca asa cum avem grija de parul nostru, ne ocupam de ingrijirea fetei, asa trebuie acordata atentie si pielii.

  Un lucru foarte important il reprezinta exfoliera pielii, care este si sintagma magica a acestei postari. Exfolierea este procesul in urma caruia se elimina sebum-ul si celulele moarte, proces care fiind repetat regulat (nu foarte des deoarece poate duce la uscarea pielii), ajuta la disparitia petelor pigmentare, la imbunatatirea texturii tenului, dar si la estomparea ridurilor fine, accentueaza culoarea naturala a pielii si luminozitatea acesteia si imbunatateste circulatia.

  Exfolierea sau peeling-ul ar trebui sa fie cel mai important proces din ingrijirea corpului si a fetei, din ritualul de ingrijire al oricarei femei, mai presus de hidratare, hranire, demachiere, tonifiere, deoarece acestea nu isi au rostul aplicate unui ten cu porii astupati, cu sebum si cu celule moarte, deci utilizarea lor nu ar avea rezultate, ar fi in zadar. Dupa peeling absorbtia cremelor hidratante, sau a unturilor hranitoare este mult mai facila si cu efecte de durata.

  Este recomandat ca exfolierea pielii sa se faca inaintea epilarii parului nedorit de pe corp si pana a trece la epilare este de preferat sa va umeziti cel putin timp de 5 minute pielea, pentru ca firele de par sa fie mai usor de eliminat si pentru ca procesul sa fie mai putin dureros in caz ca preferati epilarea cu ceara sau cu ajutorul epilatorului si nu in ultimul rand, pentru ca mjaoritatea ne confruntam cu problema cresterii firelor de par sub

  Peeling-ul poate fi realizat cu ajutorul produselor din comert : scrub-uri, exfoliante, sapunuri speciale dar si cu ajutorul produselor naturiste, pe care le puteti gasi la voi in bucatarie si care sunt si ele la fel de eficiente : malai, cafea.

  Deramatologii in general, recomanda exfolierea pielii de 2 ori pe saptamana, dar asta depinde si de tipul de piele pe care il aveti. Pielea cu tendinte de ingrasare, sau care prezinta sebum in exces necesita folosirea gomajului mai des decat persoanele cu pielea uscata, care prin utilizarea frecventa a acestora risca sa cauzeze pielii, facand-o si mai uscata, in special daca aceasta nu este hidratata dupa exfoliere.   

  In final, eu va recomand sa aveti grija de voi si de pielea voastra si sa urmati sfaturile de mai sus, pentru ca si pielea necesita atentie ca orice alt aspect fizic care ne preocupa, netrebuind sa tinem cont de anotimp. Trebuie sa fim frumoase tot timpul, nu-i asa ?

 Pentru detalii ,propuneri,intrebari ma gasiti la charmy_bunny@yahoo.com 

  (\_ _/)♥
  (='.'=)♥
  (\_ _/) ♥

 Kisses from Honeÿ Bunny

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu